Livsstil, Tittat

Varmt och melankoliskt återseende

Steve Coogan och John C Reilly som Stan Laurel och Oliver Hardy i ett klassikt dansnummer.

Helan & Halvan

Helan & Halvan är inte en film med de två legendariska komikerna utan en film om Stan Laurel och Oliver Hardy. De två spelas utsökt elegant av Steve Coogan och John C Reilly.

Alla har vi roats av Stan och Ollie som bara kallades Helan och Halvan i Sverige. Nu möter vi dem efter ett långt uppehåll när de försöker göra comeback tillsammans. Det blir ett varmt och underhållande men också melankoliskt återseende.

Komikerduon skiljdes åt 1937 när Stan Laurel var missnöjd med hur mycket de två tjänade i jämförelse med andra skådespelare. Han sade upp sig i protest hos filmbolaget men Oliver Hardy som hade problem med spel stannade kvar.

Filmen handlar huvudsakligen om när de två, 16 år senare, planerar en återkomst på vita duken med en Robin Hood-film som ännu inte är finansierad. Under tiden de väntar åker de på en stor turné i England, men publiken sviker till en början.

Steve Coogan och John C Reilly har hittat de perfekta rörelserna och minerna som de bägge komikerna är så kända för. Porträttlikheterna är fenomenala. Stan Laurel visar sig var en obotlig optimist och väldigt rolig även utanför teatern. Han skriver oupphörligen på nya filmer och scener för de två trots att Hardys hälsa sviktar.

Shirley Henderson och  Nina Arianda är också lysande som Ollies fru Lucy och Stans fru Ida Kitaeva Laurel, ständigt pikande varandra. De två är ytterligare ett komikerpar som matchar sina makar.

Regi: Jon S. Baird.

Manus: Jeff Pope.

I rollerna: John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Danny Huston, Nina Arianda med flera.

Premiär fredag 22 mars.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren