Ätit & druckit

Vild torskidé

Inte så tokigt som det låter. Foto: Jurek Holzer

Inte så tokigt som det låter. Foto: Jurek Holzer

En helt vild idé som bygger på att torsk trivs bra med pepparrot som sällskap. Avokadon är med för färgens och konsistensens skull. Eftersom avokado inte smakar så mycket får den ligga en stund i citronjuice, vilket samtidigt förhindrar att den blir brun.

Smörstekt torskrygg med avokado och pepparrot (2 portioner)

200 – 300 g torskfilé (helst ryggbitar)
1 avokado
ca 0,5 dl riven färsk pepparrot
0,5 citron
2 msk smör
salt

Salta fisken och låt den stå ca 10 minuter.
Riv pepparroten. Skala och tärna avokadon.
Blanda avokadon med citronsaft.
Stek fiskfiléerna i smör på lågt värme.
Vid serveringen häller man lite av stekspadet över torskbitarna, lägger avokadon ovanpå och avslutar med att strö pepparrot över. I fall den här rätten ska serveras för ett större sällskap ställer man fram skålar med avokadotärningar och riven pepparrot.
Kokt potatis och valfri sallad passar bra som tillbehör.

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren