Plåtat, Upplevt

Vilket bäveräventyr!

Möte med bävern. Samtliga foton: Gunilla Falck.

Möte med bävern. Samtliga foton: Gunilla Falk.

Det är ett tag sedan jag var aktiv här på Nyfiken Grå, det har sin förklaring i att jag drabbats av cancer (lymfom). Efter en tuff behandling av cellgifter är cancern puts väck. Visserligen får jag gå på kontroll var tredje månad i fem år – men det känns ändå skönt!

Min ork är begränsad, och kroppen slutkörd, så det blir inga långa strapatser i markerna, men det går faktiskt att fota i alla fall med lite hjälp!

Bäveräventyret….för några veckor sedan skickade jag ut min son med skotern för att kolla efter bäver i en bäck, där jag vet att bävern håller till. Och mycket riktigt, där fanns färska spår, fällda träd och det såg ut som om en eller flera bävrar höll till där.

Morgon i Luvos. Foto: Gunilla Falck

Morgon i Luvos. Foto: Gunilla Falk

För några dagar sedan fick min man skjutsa ut mig dit (jag orkar inte med så mycket än), jag skottade upp en snövall och la mig på pass på ett renskinn. Jag hade räknat ut att kanske de skulle höra att skotern for i väg och våga sig upp.

Bävern är nattaktiv, så jag la mig i försåt vid 16-tiden. Döm om min förvåning, kl 17,30 kom en bäver upp ur ett av hålen. Bävern har mycket dålig syn, så den såg mig aldrig. Men den hörde knäppet från kameran. Den masade sig iväg efter lite mat, och så ner i hålet igen, och efter en halvtimmes väntan kom den ut igen. Då var den mycket misstänksam, gick bara en bit från hålet, poserade och så ner igen…..

Samtliga foton Gunilla Falk.

Samtliga foton Gunilla Falk.

abav abave abaver abavern

Det är svårt att fånga vinterbäver på bild, jag hade en fantastisk tur! Vid det lagen var jag stelfrusen och lycklig, så jag ringde efter min man som kom och hämtade mig…..

Vilket äventyr!

Fåglar går alltid att fota som tur är, ett av de roligaste fåglarna att fota är snösparvarna. De dyker upp på våren i flockar, söta till tusen.

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren