Ätit & druckit

Viol är det nya svarta

Foto: Jurek Holzer

Foto: Jurek Holzer

I dag är det torsdag och det är pannkaksdag i många svenska hem. Är man en duktig och snabb pannkaksvändare kan det bli rätt många på väldigt kort tid. Det innebär i sin tur att det blir över till dagen efter. Överblivna pannkakor kan med fördel förvaras i kylen några dagar.

Jag ska inte tråka ut er läsare med ett pannkaksrecept som många säkert redan har kunnat utantill sedan barnsben. I stället ska det här handla om vad man kan göra med överblivna pannkakor. Till exempel förvandla dom till en överraskande smarrig svart dessert med violsmak.

Vik ihop pannkakorna som på bilden ovan, värm upp (i stekpannan eller mikron) och servera med en klick god färskost (t ex mascarpone), några flingor salt och en skvätt violhonung på.

Det är en helt vanlig honung som någon smart människa har kommit på att smaksätta med extraherade violblommor. Blåsvart till färgen och en helt ny smakupplevelse. Glöm alla svarta lakritsdesserter – det är viol som gäller. Finns att köpa i diverse gårdsbutiker och förstås på webben. Det är bara att googla efter.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren