Ätit & druckit

Vivecas thailändska julstubbar

Foto: Viveca Lithner Ask.

Foto: Viveca Lithner Ask.

Lätt och snabbt och roligt i julebrådskan

Den stora orange, är en papaya, som man skär i kuber och marinerar i pressad lime, sätter träpinnar i dessa.

De kan sedan serveras med en skål med smält mörk choklad intill, där var och en doppar sin papayakub och sedan direkt stoppar i munnen.

För att chokladen inte ska stelna direkt när temperaturen sjunker ,så kan man droppa i några droppar smaklös olja.

Den mindre vita stubben består av:

250 gram mandelmassa

2-3 msk cognac eller rom

150 gr vit choklad.

Hackad mörk choklad eller mörk strössel, alternativt hackad mandel-nötter.

Knåda mandelmassan mjuk och tillsätt cognac eller rom.

Gör en rulle.

Smält den vita chokladen i vattenbad och bred över stubben. beströ/dekorera med strössel eller hacket.

När alla tre sidorna stelnat, vänd den på kant och täck även botten med chokladen. Detta för att mandelmassan inte ska torka.

Vid pennan i köket,

Viveca

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren