Livsstil, Natur

Vykort 1 från kobben – Räven raskar igen…

Räven raskar igen... Foto: Jonn Leffmann/sv.wikipedia.org.

Hej Nyfikengrå!

Ja, det är jag igen, mannen på kobben. Vet inte om du kommer ihåg mig. Jag har dåligt samvete för att jag inte hört av mig på länge. Men du vet här ute tappar man lätt begreppet om tiden. Allt flyter ihop…

Men i alla fall, det var jag som skrev om den tjyvaktiga räven här på kobben som snodde alla våra skor, samlade dem i sin lya bara för att dj-las med oss. Orkar du kan du läsa här, här och här.

Det har runnit många rävar under tallarna sen dess. Ynglat av sig har de gjort, någon har infångats, någon har jägaren lyckats pricka, ett tag trodde vi att nu var vi äntligen rävfria.

Plötsligt låg den där igen

Men suck. Plötsligt låg den där igen. Den prydliga rävskiten, blå av blåbär, försmädligt mitt på terrassen för att markera att här är det jag som bestämmer. Bara att börja ställa in skorna på natten, stänga alla dörrar och hänga soppåsen högt…

Mickel är en smart fan som inte låter sig besegras så lätt. Så nu är vi på ruta ett igen, spekulationerna och diskussionerna om hur hen ska tas har tagit ny fart mellan grannarna.

Kanske är det bra för den sociala gemenskapen här ute på vår kobbe. Vi behöver en gemensam fiende för att hålla munlädret i gång. De andra stora fienderna, där ute i den hemska omvärlden tycks oss så långt bort här ute bland skären…

Uppkopplade och inkopplade

Nej, nej, de undgår oss förstås inte. Vi är ju uppkopplade och inkopplade, blaskan kommer till ångbåtsbryggan och i ångradion vevar Sommar i P1 den ena efter den andra av modiga människor, visselblåsare och samhällsförbättrar. Så någon riktig avkoppling från eländet blir det ju inte.

Tids nog tvingas vi väl tillbaka till verkligheten men just nu har vi annat som vi låter vår tid upptas av. Ja, ja, jag vet att det låter lite futtigt, men du får förlåta oss.

Nej, nu måste jag nog sluta och springa iväg till båten så kortet kommer med sista turen. Just det, glömde en grej, det ryktas att ett vildsvin hittat ut hit till vår ensliga kobbe! Herregud hur ska det nu gå med våra svampställen?

Hej då, jag lovar att skriva snart igen!

Mannen på kobben

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren