Livsstil, Natur

Vykort 6 – konflikter i kobbvärlden

Höst på ingång. Foto: klart.se/Annelie.

Hej igen Nyfiken!

Hoppas du har det bra där du är. Härute på kobben börjar det så smått gå mot höst. Redan svarta kvällar, solcellslamporna tänds allt tidigare, höstkulingarna drar i och i pappersbladet skrivs det mycket om kräftor.

Sådana har vi inte i kobbvattnen, men mycket annat som nyps. Till exempel konflikter om än det ena eller andra. Det är märkligt att det alltid finns något att bråka om.

I kobbvärlden tycks många till exempel älska att bråka om bryggor. ”Du får inte ha brygga här”, ”Här får du inte ligga med båten, det är ju min brygga”.

Strandskydd hit och strandskydd dit.

Servitut jaha. ”Finns det skrivet på det?” ”Har du bygglov för den där?” ”Hur kunde hen få tillstånd att bygga det där anskrämliga?” (I sanningens namn är det väl inte så många som har tillstånd…)

Ja, så kan snacket gå. Märkligt nog är det ofta de som har störst och bäst som bråkar med dem som har minst eller ingenting. Avund, egoism, revirtänkande och maktdemonstration driver.

Ibland kan det väl vara allmänintresset, det vill säga värnandet av folkets teoretiska möjlighet att utöva det ”rörliga friluftslivet”. Eller så använder man det som förevändning för att bevaka egna intressen.

Tja, jobbigt och trist är det i alla fall.

Och det är väldigt gott om tomma stränder härute. Massor av plats för många. Väldigt mycket vatten.

Nä, härute vill i alla fall jag inte tänka på konflikter – av nån sort. Tror jag nämnt det förut. Man vill vara i sin bubbla utan störningar. Tids nog knackar verkligheten på.

När man lämnar kobben och åker hem till presidentvalskampanj, flyktingfrågan, konstitutionsutskottet, politiskt käbbel, bostadsrättsföreningen, Slussenkaoset och annat kul…. Huvva!

Skriver väl kanske igen. Men korten är på upphällningen och handelsboden på grannkobben tar inte in några nya när den korta sommarsäsongen går mot sitt slut…

Hälsningar
Mannen på kobben

Läs tidigare vykort här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren